Путници крагујевачког јавног превоза, повратници из провода и треће смене, у време првих полазака аутобуса на наведеним линијама пријавили су појаву караконџуле.

  • Па ја сам чекао код Уреда. Био је завијен – кажем јер је у питању мушка караконџула, па сам му видео лице тек кад је скроз пришао. Одмах сам се дискретно померио у страну. Кад сам улазио у аутобус, питао је иде ли према болници и ја сам одговорио „не“ – класика – сведочи путник са линије 9.
  • Ми смо се враћали с пензионерске журке – напунио се аутобус. Реко’ дете, је л’ би устао да седне баба и он устаде. Лепо васпитан. После сам ја изашла код Дома, а он остао да се вози – догодило се на линији 17.

Возач истог аутобуса пристаје уз речи старије суграђанке и додаје да је иначе пракса да када путник који одлучи да се вози унедоглед, при сваком окретању аутобуса изнова прислони картицу, на шта је желео и да опомене свог путника. Ипак, момку који је изгледао сувише мрачно, каже возач, није се смео обратити.

  • Није било путника па нисам ни стајао на станице. Већ почело да свањава. Негде на улазу у Баљковац сам се окренуо, али њега више није било. Испарио! Сав сам се презнојио. Трипут сам се прекрстио кад сам видео првог човека.

Путник са линије 18 започео је казивање за Паралелно тврдњом да је и сам виђао караконџуле док је био жив, што му и није нека фора, тако да је убрзо и изгубио наше интересовање.

Из ГАС-а кажу да није у питању јединствен случај, али да су раније, за време претходних власти, појаве најразноврснијих приказа у јавном превозу представљале део уобичајеног радног дана, док их је данас, у време напредне управе градом, ипак непријатно посматрати.

Фотографије: Твитер и ЈКП Шумадија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *