На вест да је просечна децембарска плата у Крагујевцу износила 79.284 динара, у економским круговима завладало је незадовољство због ниских радничких плата.

  • Себично је да радници због својих ситних животних потреба урушавају једини исправни показатељ квалитета живота у друштву – сматра струка.

Они наводе да је неопходно да се уозбиљимо и престанемо да шаљемо ружну слику у свет, где највећи део народа живи испод просека, игноришући напоре државног врха да се нешто промени. Спорну ситуацију економисти представили су кроз метафору трке у којој гомила заостаје за шачицом руководећег кадра који досеже пристојне зараде.

  • Природно је да најспособнији међу нама предводе, али највећи део нашег друштва се упиње да сроза и оно мало лагодног живота који осликавају бројке. Нек не брину за просек они који су неспособни да зараде, јер има међу нама и оних који узимају колико им треба – закључује се.

Из Крагујевца је, овим поводом, на адресу Председништва послано писмо са потписима 1.000 најугледнијих шумадијских тим лидера који се извињавају због нарушавања јавног благостања, правдајући се тиме да платама, ма колико ниским, хране своје породице.

Незванично, као један од модалитета за превазилажење ове кризе наводи се и рад на црно за раднике на минималцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *