Након недавних догађаја у Пиварском парку, чији је резултат хоспитализација двојице младића, јавност се с правом пита ко или шта стоји иза узнемирујућих сведочења:

  • Другар и ја смо јели сендвиче доле на трибини – одлеђивао замрзивач. У једном тренутку видим њему нешто као на леђима. Ноћ, слабо светло, ја мислио керић. Он био гладан ваљда, једе и нешто се замислио. И човече ја, као, из фазона, реко’ да погурам керића да се попне – кад настаде циркус… – присећа се младић који је извукао тањи крај.

Како је у питању станиште Пиварског дрекавца, аутохтоне врсте на овим теренима, одговор смо потражили од УНОПД (удружење за негу и опстанак пиварског дрекавца), где су, мало је рећи, остали затечени нашим питањем:

  • Пре свега, морам да кажем да Пиварски дрекавац уопште није биће демонског порекла! Наједемо се добро белог лука и дувамо у њега – сви из удружења. Једино ако нема чуло мириса, реците ви мени! – саблазнут је професор Бимбашић, бравар и доктор уфологије.

Он даље наводи да је у питању неинвазивна врста дрекавца, која се налази међу најиспитанијима на овом подручју, као и да је посреди највероватније ујдурма удружења која фаворизују бучка или Грошничког буквавца.

  • Све то ја кажем, и јесте и треба, али зар треба да штитимо неке врсте које су за нашег – Пиварског дрекавца обичне џукеле? – пита се наш саговорник и додаје:

Чувајте леђа, никад се не зна ко може да вас зајаши!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *