Званично, разлози данашње посете америчког амбасадора, Кристофера Хила, између осталог јесу инвестиције и разговори о региону, док је екипа наших истраживачких новинара успела да га ухвати када се није надао и истера на светлост дана.

Дошао да броји крвна зрнца!

Увидевши да је прозрен, Хил за Паралелно признаје да једини прави циљ његове посете јесте утврђивање евентуалне родбинске повезаности између нашег градоначелника и Александра Дугина, руског мистика.

  • То питање ме је мучило од када сам ступио на ову дужност. Једног јутра, након непроспаване ноћи, устао сам и казао: „У реду, можда је то мало и шашаво, али организујте ми сусрет са тим човеком„. – присећа се његова екселенција, којој и није пријатно у присуству смелих шумадијских новинара.

Он наводи и да је након дужег времена миран, пошто му је комбиновани тим крагујевачких научника, дугим и прецизним разлагањем градоначелниковог порекла, потпуно одагнао мисли од такве могућности.

  • Сличност се види. То би извесно оптеретило односе Србије и САД, закључује његова екселенција, додајући да су званични разлози посете сада мање важни и питајући нас колико има од моста на Лепеници до Горанца.

Фото елемнти: Еуроњуз, ББЦ, Град Крагујевац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *